Defne Çayı Defne çayı, insan sağlığına çok faydalı olduğu için ve vücut üzerinde bulunan fazla suyu attığı için sık sık tüketilmesi gerektiği insanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Defne yaprağı, etli yemeklerde kullanılırken, kurutularak çayı yapıldığında birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Bu yüzden sizler de haftada iki ya da üç kez Defne Çayı tüketebilirsiniz. Ancak, mide rahatsızlığınız varsa çok fazla tüketilmemesi gerekmektedir. Hamile ve emziren annelerin de kullanmaması gerekmektedir. Aynı zamanda alerjisi olanların tüketmemesi gerekmektedir. Defne Çayı Nasıl Yapılır? Defne yapraklarını toplayarak iyice yıkamanız gerekmektedir. Birkaç tutam defne yaprağını çaydanlığın içine atarak kaynatınız. Kaynadıktan sonra, birkaç dakika demlemesi için bırakın ve kolayca içebilirsiniz. Bu çay için şeker kullanmanız önerilmemektedir. Ancak tatlı olmasını istiyorsanız, bir çay kaşığı bal ekleyebilirsiniz. Başka bir yöntem ise yazın defne yapraklarını topladıktan sonra, güzelce yıkayınız ve güneşte kurutunuz. Bir kavanozda saklayınız. Eğer kurutamıyorsanız, aktarlardan kurutulmuş defne yaprağı alabilirsiniz. Bir çaydanlığa suyu koyarak kaynatınız. Su kaynadığı zaman içerisine iki yemek kaşığı defne yaprağı koyunuz ve demlenmesini bekleyin. Ardından şeker kullanmadan içebilirsiniz. Tadı acı olarak damak tadınıza uygun olmuyorsa, 1 çay kaşığı süzme bal ya da 3 çay kaşığı süt ekleyebilirsiniz. Defne Çayının Faydaları Nelerdir?
|